KesäVirrat soi
12. – 15.7.2018

Uutiset

29.3.2017

KesäVirratSoi-musiikkijuhla 13. – 16.7.2017:
Monimuotoinen ohjelma on julkistettu

KesäVirratSoi-musiikkijuhla yllättää neljännellä kerralla monimuotoisella ja laajalla ohjelmalla. 100-vuotiasta kotimaata kunnioitetaan 36 sellon voimin samalla kun juhla muistaa kaikenlaisia kuulijoita niin monen genren voimin, että jokaiselle löytyy sopivaa kuultavaa.

– Olin haaveillut päästä toteuttamaan Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi suuria ja näyttäviä produktioita, ja nyt oli oikea hetki tehdä näistä haaveista totta. Musiikki kuuluu kaikille ja sen vuoksi olemme liikkeellä hyvin laajakirjoisella ohjelmalla, kuvailee KesäVirratSoi-musiikkijuhlan taiteellinen johtaja Hannu Kiiski kesän 2017 ohjelmistoa.

– Kuulijatavoitteemme on 3700 ja sen voimme saavuttaa muutaman ison konsertin ansiosta. Apocalypticalla on pohjana vankka klassisen musiikin osaaminen, ja tätä bändiä kuunnellessani koen ylpeän isän tuntoja, koska heistä kolme on entisiä oppilaitani, alkuperäisessä kokoonpanossa kaikki. Heidän ansiostaan sello on soittimena saanut paljon uusia harrastajia nuorten keskuudessa sekä voittanut suurten yleisömassojen suosion myös metallimusiikin tulkkina. Apocalyptica Plays Metalllica by Four Cellos Virtain Rantapuistossa on varma yleisösuosikki, avaa Kiiski ohjelmaa.

Muutkin juhlien taiteilijat ovat kansainvälistä uraa tekeviä suomalaisia huippumuusikoita: Klarinetisti Kari Kriikku, Club for Five -lauluyhtye, sopraano Marjukka Tepponen, tenori Simo Mäkinen, Kamus-kvartetti, viulisti Petteri Iivonen, Total Cello Ensemble, kitaristi Marzi Nyman ja haitaristi Niko Kumpuvaara. Virtolainen MTV3:n uutisankkuri Keijo Leppänen jututtaa taiteilijoita ennen konsertteja juhlaa varten perustetussa Keken kornerissa.

Musiikkijuhlan Sellot Suomelle -päätöskonsertissa soittaa 36 sellon orkesteri Ruut Kiiskin johdolla solisteinaan Marjukka Tepponen, Simo Mäkinen ja sellisti Marko Ylönen. Tarjolla on aikamatka Suomen itsenäisyyden ajan historiaan. Ohjelmassa on suomalaisen musiikin lisäksi niiden maiden musiikkia, joiden kanssa maallamme on ollut kohtalonyhteys. Konsertti päättyy Jean Sibeliuksen Finlandiaan soitettuna 36 sellolla.

Pääsemme siis nauttimaan yhdeksästä konsertista ja sunnuntaiaamun Juhlamessusta Virtain kirkossa. Ainutlaatuista juhlatunnelmaa luovat niin akustiikaltaan upeat Virtain ja Killinkosken kirkot kuin myös Virtain Rantapuisto, Joutsenjärven luomumansikkatilan heinälato nousevine katsomoineen sekä legendaarinen Hiekkarannan tanssilava Toisveden rannalla.

– Edellisvuodesta olemme kehittäneet juhlaa entistä asiakasystävällisemmäksi. Lipunmyynti sujui jo viime vuonna jouhevasti Lippupisteen, R-kioskien ja ovelta myytyjen lippujen yhdistelmänä. Tänä vuonna lisäsimme valikoimaamme yleisön toivomat lippupaketit.

– KesäVirratSoi-musiikkijuhlien nettisivuston ja koko juhlien tapahtumagrafiikan visuaalisen linjan on uudistanut suomalaisen graafisen suunnittelun grand old man, emeritus taiteilijaprofessori Erkki Ruuhinen.  Tämän lisäksi vaatesuunnittelija Marja Kurki on suunnitellut musiikkijuhlille ja Virtain kaupungille oman huivin ja solmion. Tästä suuri kiitos muotoilijoille – jotka ovat halunneet omalla työpanoksellaan kohottaa juhliemme visuaalista laatumielikuvaa aivan uudelle tasolle.

Yhteydenotot:
Lisätietoja KesäVirratSoi-musiikkijuhlasta toiminnanjohtaja Auroora Kiiski, puh. 044 514 1203
Haastattelupyynnöt Hannu Kiiski, puh. 0400 235 642
Viestintä Aino Alppinen, puh. 040 350 3187

 

3.8.2016

Ensi vuonna juhlitaan 13. – 16.7.2017

”Musiikkijuhlan tekevät yhdessä taiteilijat ja kuulijat. Kolmannen KesäVirratSoi -musiikkijuhlan konserteissa oli kuulijoita koko maasta eli Virroille on nyt saatu valtakunnallinen tapahtuma. Konserttien sisällöt ja esityspaikat olivat hyvin yhteensopivia ja aiheuttivat lähes euforisia reaktioita. Vapaaehtoiset tekivät joka puolella uhrautuvasti työtä musiikkijuhlan onnistumisen eteen, mistä nöyrä kiitos kaikille kahvittajista lipunmyyntiin ja jokaiselle tapahtuman mahdollistaneelle. Erittäin tärkeä taho ovat mesenaattimme. Ilman mesenaattiemme tukea emme olisi uskaltautuneet riskinottoon, joka johti näin upeaan tulokseen”, sanoo juhlan taiteellinen johtaja Hannu Kiiski.

”Musiikkijuhla on tältä kesältä ohi, mutta suunnittelu ensi kesän osalta on jo käynnistynyt. Uskallamme huoletta luvata, että tarjolla on jälleen jokaiselle jotakin. Olemme mukana juhlimassa itsenäisyyden juhlavuotta Suomi100-teemalla. Tulossa on maamme mittakaavassa ennen näkemättömän kunnianhimoisia produktioita. Merkitkääpä kalenteriinne pidennetty viikonloppu 13. – 16.7.2017. Silloin KesäVirratSoi jälleen, muistuttaa Hannu Kiiski.