KesäVirrat soi
11.-14.7.2024

Ohjelma

Lämpimästi tervetuloa KesäVirratSoi konsertteihin heinäkuussa 2024!

 

KesäVirratSoi taiteellinen johtaja Hannu Kiiski lähettää terveisensä KesäVirratSoin kuulijoille:

Kesällä 2024 juhlimme ainakin kolmea asiaa: KesäVirratSoi- juhla toteutuu kymmenennen kerran,
Total Cello Ensemble viettää 30-vuotisjuhlavuotta ja Virtain kirkko täyttää 250 vuotta.

Saamme kokoontua näiden teemojen ympärille hienon taiteilijajoukon siivittämänä.
Tervetuloa nauttimaan yhteisestä musiikin tuomasta ilosta.

KesäVirratSoi tarjoaa kuulijoilleen monipuolisen yhdeksän konsertin sarjan. Tutustu tällä sivulla koko festivaalin musiikkitarjontaan.

 

Total Cello Ensemble konsertti to 11.7. kuva

 

Torstai 11.7.2024

Total Cello Ensemble 30 vuotta – eikä suotta

Virtain hybridikonsertissa ohjelman klassinen alkuosa soitetaan hienossa, 250 vuotta vanhassa Virtain kirkossa.

Sen jälkeen siirrytään kahvitarjoilun myötä Virtain Yhtenäiskoululle.
Tähänastista osuutta kuvailisin seuraavasti: “serenaadi, promenaadi ja limonaadi”.

Sitten seuraakin TCE:n ratkiremukas selloshow laadusta tinkimättä ja selloja säästämättä.
Upea solistimme Mari Palo toimii lisäksi Formula Uno-kisan varikkotyttönä.

 

Konserttikuva Rantapuiston konsertista

Rattoisasti Rantapuistossa – brasilialainen ilta

Niko Kumpuvaara ja Olli Soikkeli vievät kuulijansa brasilialaisten rytmien pariin. Duon ohjelmisto koostuu perinteisistä choro- ja forro- sävellyksistä, joihin lisämausteen tuo virtuoottinen improvisaatio.

Niko Kumpuvaara on KesäVirratSoi -juhlien moninkertainen ja rakastettu taiteilija.  Ensimmäistä kertaa juhlillamme esiintyvä Olli Soikkeli vaikuttaa New Yorkissa ja on murtautunut komeetan lailla jazzkitarismin kovimpaan kärkeen koko maailmassa.

Kesävirrat konsertti perjantai Virtain kirkossa. Sellot ja pianot.

Perjantai 12.7.2024

Nuoret tähdet

Illan neljä nuorta taituria edustavat ikäluokkansa huippua. Joukon kuopus, 12-vuotias Veikko Aarnio on virtolaistaustainen sellisti, jonka opettajana Keski-Helsingin musiikkiopistossa toimii Markus Hallikainen, Hannu Kiiskin pitkäaikainen oppilas Sibelius-Akatemiasta.

Oululainen Alli Mankkinen on yksi Hannu Kiiskin selloluokan viimeisistä opiskelijoista. Hän on entinen SM-tason taitoluistelija, joka nykyään siis “luistelee” sellon otelaudalla.

Maria Hämäläinen on virtolaisten “omapianisti”; tulihan hän inkeriläisenä paluumuuttajana koululaiseksi Virroille.  Hän asuu nykyään Turkissa, mutta KesäVirrat soi yhä hänen sydämessään.

Alicia Ibanez-Resjan opiskelee pianonsoittoa Teppo Koiviston johdolla  Sibelius-Akatemiassa.  Hän oli viime kesänä juhlillamme vapaaehtoisena ja saa tänä kesänä osoittaa suuret taitonsa pianistina.  Hän on Suomessa syntynyt ja kasvanut, mutta arvostaa suuresti armenialais-espanjalaisia juuriansa.

Sellistejä säestää Valeria Resjan, virtolaisille jo hyvin tuttu, Hannu Kiiskin selloluokan pianisti.

 

Raitilla raikaa kuva

Lauantai 13.7.2024

Raitilla raikaa

Klo 11.00–14.00 Yhtenäiskoulun piha-alue

Merikanto-opiston tanssijoita
Olga Saikkosen johdolla
Ida Elina ja muita juhlien taiteilijoita

Ilmaistapahtuma

Ida Elina konsertti

Ida Elina Show

Laulaja-lauluntekijä, popkanteletar Ida Elina on kansainvälisesti keikkaileva artisti. Hän on kehittänyt oman tyylinsä soittaa tavalla, joka on mullistanut käsityksemme kanteleensoitosta.

Ida Elina on valovoimainen esiintyjä, jolla on maailmanlaajuinen faniyhteisö.

Hän on kotonaan niin omien sävellystensä, pop-covereiden kuin myös hengellisenkin ohjelmiston parissa.  Suuren virtolaisfanijoukon toive Ida Elinan paluusta KesäVirratSoi- juhlille toteutuu siis tänä vuonna.

Soi virteni kiitosta Herran konsertti

Soi virteni kiitosta Herran

Kolmen etabloituneen taiteilijan yhdessä toteutettu ohjelma koostuu mm. Ahti Sonnisen Siionin virsien sovituksista. Niiden tulkkina körttipappinakin tunnettu baritoni Esa Ruuttunen on tehnyt suuren vaikutuksen kuulijoihinsa.

Ohjelma sisältää lisäksi klassisia soolonumeroita sekä mm. Oskar Merikannon, Kari Tikan ja Jaakko Löytyn lauluja.  Se on sitä sielumme ylösrakennukseksi tarvitsemaa “ruisleipää”, jolla valmistaudumme seuraavan päivän Virtain kirkon 250-vuotisjuhlintaan.

Juhlamessu kuva

 

Sunnuntai 14.7.2024

Juhlamessu

Klo 10 Virtain kirkko

Esa Ruuttunen ja Jukka Taskinen liturgia
Aino Suhola saarna
Mirja Latva-Laturi kanttori
juhlien taiteilijoita

Musiikki mesenaateille kuva

Musiikki mesenaateille

Sponsoreille ja yhteistyökumppaneille suunnatussa yksityistilaisuudessa nautitaan musiikkijuhlien taiteilijoiden yllätysesiintymisistä, kuhakeitosta ja mansikkakakusta.

Jos sponsori- ja yhteistyötoimintaamme tutustuminen kiinnostaa tai tunnet toiminnastamme kiinnostuneita, anna itsesi tai ystäväsi ilmi ja ota rohkeasti yhteyttä osoitteeseen toiminnanjohtaja@kesavirratsoi.fi! Voit myös tutustua nykyisiin sponsoreihimme Sponsorit-sivullamme.

Vuosisatojen virrat – kirkko 250 vuotta kuva

Vuosisatojen virrat – kirkko 250 vuotta

Virtain seurakunta ja KesäVirratSoi-tapahtuma tarjoavat juhlayleisölle kirkon 250-vuotisjuhlakonsertin musiikkijuhlan uljaaksi päätökseksi.

W.A. Mozart sävelsi iki-ihanan Sinfonia concertanten vuonna 1779, jolloin Virtain kirkko oli seissyt viisi vuotta kirkonkylän maamerkkinä. Rakennuslupa oli saatu Ruotsin kuninkaalta Kustaa III:lta virkakauden ensimmäisinä toimeksiantoina. Siksi soitamme konsertissa myös kuninkaallista musiikkia.

Konsertissa kuultavan Gabriel Faurén Requiemin poikkeuksellisen levollinen, ristiriidaton ja voimaannuttava sanoma on puolestaan puhutellut kuulijoitaan jo 136 vuoden ajan.

Virtain kaunis ja hyvin hoidettu kirkko on palvellut virtolaisia vuosisatojen ajan ja on juhlakonserttinsa ansainnut.

Keijo Leppänen

Keijo Leppänen

Koko kansan tuntema, virtolaissyntyinen Keijo “Keke” Leppänen on tänäkin vuonna mukana. Ennen konserttien alkua Keke haastattelee tuttuun tapaan taiteilijoita, ja antaa lisäperspektiiviä alkamassa olevaan elämykseen.